MULTI-UMETNIČKE RADIONICE

Naše radionice zasnovane su na dinamičnoj kombinaciji pripovedanja, glume, lutkarskog pozorišta, pokreta, ritmike, muzike (pevanje, komponovanje, sviranje udaraljki), crtanja, slikanja, modelovanja i oblikovanja.

Grupno sviranje klavijatura
Ova radionica se sastoji od upoznavanja osnovnih tehnika klavijatura, razlikovanja zvučnih karakteristika i razvijanja ljubavi prema slušanju muzike. Sviranje u grupi stimuliše svest o tonalno-ritmičkim konfiguracijama i o emotivnim reakcijama na ritam. Namenjena je prevashodno predškolskom uzrastu.

Kreativna igra i pripovedanje (storytelling) na engleskom i srpskom
Koristeci čaroliju pričanja priča koja uključuje interaktivno i dinamično učešće dece, dramske i muzičke igre, originalne pesme, lutke i mnoštvo raznobojnih predmeta različith tekstura, boja i oblika, deca od najranijeg uzrasta razvijaju veštine komunikacije, individualnost, samopouzdanje i kreativno razmisljanje. Na svakoj radionici se istražuju razlicite teme.
Radionice su kreirane za različite uzraste i osmišljene da zabave i inspirišu decu tokom raličitih faza njihovog odrastanja i sazrevanja. Deca su podeljena u grupe u skladu sa uzrastom:
od 8 meseci do 2,5 godine,
od 2,5 do 4 godine,
od 4 do 6 godina.

Drama na engleskom i srpskom za decu od 4 – 8 godina
Kroz dramske i muzičke igre, pokret, lutkarsko pozorište i role-play, individualni potencijali , talenti i interesovanja se uočavaju i podstiču, paralelno razvijajući veštine komunikacije, samopouzdanje, koncentraciju i kreativno razmisljanje.
Radionica mađioničarskih veština – Mladi Čarobnjaci
Pravljenje i samostalno izvođenje različitih trikova prilagođenih uzrastu polaznika u trajanju od 90 minuta.

Transformuzika
Dvočasovna radionica pravljenja i sviranja instrumenata od recikliranih materijala za osnovno-školski uzrast. Deca se upoznaju sa različitim materijalima i zvukovima koje oni proizvode, a potom se stimulišu da na osnovu ličnih afiniteta i doživljaja, u malim grupama, komponuju i izvode sopstvene kompozicije.

Karipske priče
Koristeći tradicionalne karipske priče i pesme kao inspiraciju kojom se stimuliše mašta i kroz savladavanje tehnika aktivnog pripovedanja, zajednički se kreira i izvodi originalna priča.

Drama, muzika, pokret
Devedesetominutna radionica u kojoj se kombinacijom drame, pokreta, i muzike, analiziraju individualna i grupna interesovanja, na osnovu kojih se kreiraju i izvode kratki pozorišni komadi. Program radionice je prilagođen različitim uzrastima.